KALEMEGDANSKA TERASA
RESTORAN KALEMEGDANSKA TERASA NOVA GODINA 2024
Započnite Novu 2024. godinu u velikom stilu na jedinstvenoj Kalemegdanskoj Terasi! Naš restoran ponosno predstavlja specijalno novogodišnje veče, pružajući vam nezaboravan doček uz fascinantan pogled na grad, vrhunske gastronomske užitke i čarobna vina.
Uživajte u ekskluzivnom doživljaju koji spaja vrhunsku kulinarsku umetnost sa šarmom naše terase. Neka vaša čula ožive uz pažljivo odabrane ukuse, a svaki zalogaj bude prožet atmosferom radosti i elegancije.
MUZIKA
Balkan Express bend
CENA
Doživite ekskluzivno Novogodišnje veče na Kalemegdanskoj Terasi po ceni od samo 100€ po osobi! Vaša karta obuhvata neograničenu All Inclusive ponudu pića, pružajući vam priliku da uživate u širokom spektru napitaka, uključujući premium alkoholna pića, osvežavajuće koktele i vrhunska vina.
PIĆE
Vaša ponuda pića izgleda fantastično! Evo reorganizovanog popisa kako biste mogli koristiti u vašem meniju:
Doček s pićem:
- Welcome Drink: Prosecco „Col – Vetoraz”
Aperitivi:
- Viski (Johnnie Walker Red i Ballantine’s)
- Campari
- Martini
- Džin
- Rakije (šljiva, kajsijevača, dunja)
- Baileys
- Vinjak
- Pelinkovac
- Vodka
Vrhunska domaća vina:
- Chateau Prince:
- „Princess” Chardonnay
- „Velika” (Morava)
- Rose „Magija”
- Vinarija Jeremić:
- Kanon (Cabernet & Merlot)
- Sonata (Sauvignon)
Ostala pića:
- Piva: Carlsberg, Lav, Tuborg
- Sokovi: Svi gazirani i negazirani u flašicama („Gusto”)
- Kafa
- Voda: Gazirana i negazirana
HRANA
Vaše hladne i tople ponude izgledaju izuzetno ukusno! Evo reorganizovanog prikaza kako biste mogli koristiti u vašem meniju:
Hladna posluženja:
Selekcija suhomesnatih proizvoda:
- Pršute (goveđa, njeguška, iberico)
- Kulen
- Buđola
- Zimska kobasica
- Sudžuk
- Dimljena suva pečenica
Selekcija domaćih sireva:
- Zlatarski
- Sjenički
- Kravlji mladi
- Kravlji stari
- Ovčiji tvrdi
- Pirotksi sir
Selekcija stranih sireva:
- Gorgonzola
- Raklet
- Bri
- Parmezan
- Pecorino
- Camembert
Hladna posluženja:
- Juneći rozbif na Olivije salati
- Tatar biftek sa domaćim tost hlebom i puterom
- Karpaćo od pačijih grudi sa rukolom i čeri paradajzom
- Mus od guščije džigerice na hlebu sa koštunjavim voćem
- Karpaćo od telećeg jezika sa renom
- Salata od pečene govedine
- Pasta salata sa povrćem i pestom
- Salata sa plodovima mora i hobotnicom
Salate:
- Grčka salata
- Paradajz salata
- Srpska salata
- Tzatziki salata
- Šopska salata
- Rukola sa pinjolima i parmezanom
- Kapreze salata
- Ruska salata
- Waldorf salata
- Miks zelenih
- Kupus salata
- Pečena ljuta paprika
- Pečena slatka paprika
Topla posluženja:
- Grilovani juneći ramstek sa sosom od tartufa
- Rolovana teletina sa sosom od pečenja
- Svinjski medaljoni sa sosom od vrganja
- Taljata od bifteka sa sosom od bibera
- Roštilj (ćevapi, uštipci, gurmanski ražnjići)
- Pileći file sa šampinjonima na puteru
- Grilovani losos, orada, brancin sa mediteranskom marinadom
- Jagnjeće pečenje
- Praseće pečenje
- Grilovano povrće
- Zapečeni mladi krompirići
- Basmati pilaf
- Kremaste njoke u sosu od 4 vrste sira
Hleb:
- Hleb sa maslinama
- Hleb sa karamelizovanim lukom
- Proja od crvenog kukuruznog brašna
- Domaći somun
- Pita sa sirom
- Pita sa mesom
Desert:
- Krempita
- Tiramisu
- Suva pita
- Pita sa višnjama
- Kolač od crne čokolade i kafe
- Sveže rezano voće